Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kilpailukutsu ja säännöt

JUNIOREIDEN ALUELIIGA 2021-22

KILPAILUKUTSU JA SÄÄNNÖT

Suomen Salibandyliitto (SSBL) järjestää kaudella 2021 – 2022 Etelä-Suomen alueen juniorijoukkueille (pojat & tytöt) Etelä-Suomen Alueliigan.

Sarjan tavoitteena on tarjota alueen joukkueille kaivattuja lisäpelejä SSBL:n viikonloppuisin pelattavien turnausmuotoisten sarjojen rinnalla. Alueliigaa pelataan joukkueiden omilla vuoroilla arkisin, pois lukien lopputurnaus, joka järjestetään alustavasti la 7.5.2022.

 

Sarjat ja ikäluokat:

T16 (C-tytöt), 2006 ja myöhemmin syntyneet

T14 (D-tytöt) 2008 ja myöhemmin syntyneet

T12 (E-tytöt) 2010 ja myöhemmin syntyneet

P18 kilpa (B-pojat) 2004 ja myöhemmin syntyneet

P18 haastaja (B-pojat) 2004 ja myöhemmin syntyneet

P15-16 kilpa (C-pojat) 2006 ja myöhemmin syntyneet

P15-16 haastaja (C-pojat) 2006 ja myöhemmin syntyneet

P13-14 kilpa (D-pojat) 2008 ja myöhemmin syntyneet

P13-14 haastaja (D-pojat) 2008 ja myöhemmin syntyneet

P11-12 kilpa (E-pojat) 2010 ja myöhemmin syntyneet

P11-12 haastaja (E-pojat) 2010 ja myöhemmin syntyneet

 

Ilmoittautumisten jälkeen sarjajärjestelmää rakennettaessa, pyrimme aina siihen, että joukkueet saisivat mahdollisimman tasaisia pelejä, mikäli vain ilmoittautuneiden joukkueiden määrä tämän mahdollistaa. Kaikissa sarjoissa pyritään esimerkiksi pelaamaan jatko-ottelut siten, että joukkueet jaetaan vielä ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Mikäli saman ikäluokan kilpa- ja haastajasarjaan ei saada riittävästi joukkueita, jotta ne voitaisiin pelata erillisinä sarjoina, tullaan nämä kaksi "saman kirjaimen alla" olevaa sarjaa pelaamaan yhdistettynä.

 

Osallistumismaksu ja edustusoikeus

Osallistumisoikeus on kaikilla SSBL:n Etelä-Suomen alueen jäsenseuroilla. Kaikilla joukkueen pelaajilla on oltava voimassa oleva pelipassi sekä edustusoikeus siihen seuraan, jossa pelaaja Alueliigassa pelaa. 16-18 -ikäluokissa pelaajat voivat pelata vain yhdessä joukkueessa ikäluokkaa kohden. 12-14-ikäluokissa noudatetaan edustusoikeusasioissa Pelimaailman sääntöjä. Seura voi luoda myös yhden yhteisen joukkueen aluesarjaan, jossa voi käyttää saman ikäluokan tai nuorempia pelaajia kuten säännöt mahdollistavat saman seuran saman ikäluokan eri joukkueista, kunhan sama pelaaja pelaa alueliigassa vain yhdessä joukkueessa/ikäluokka.

 

Osallistumismaksut:

Kaikissa ikäluokissa:         260,- / joukkue

Erotuomareiden matkakulut ja asettelukulut sisältyvät osallistumismaksun hintaan.

Erotuomaripalkkioissa on käytössä keskitetty maksujärjestelmä.

Erotuomaripalkkiot laskutetaan joukkueilta erikseen osallistumismaksun lisäksi.

 

Ilmoittautumisten tulee olla tehtynä palvelusivustolla seuraavasti:

P18, P15-16 ja T16                     perjantai 17.9.2021

P13-14, P11-12, T14 ja T12       perjantai 1.10.2021

 

P13-14, P11-12, T14 ja T12 sarjojen ilmoittautuminen alkaa 1.9.2021, eli sitten kun ilmoittautumisaika liiton varsinaiseen sarjaan on päättynyt.

Linkki sarjaan ilmoittautumiseen alla, ilmoittautuminen valikosta aluesarjat kohdan alta.

https://salibandy.fi/fi/palvelut/ilmoittautuminen/sarjaan-ilmoittaminen/

 

Sarjajärjestelmä

Lopulliset sarjakohtaiset sarjajärjestelmät ja lohkojaot selviävät luonnollisesti vasta ilmoittautumisten jälkeen. Sarjat alkavat alkulohkoissa lokakuussa ja päättyvät maalis-huhtikuussa. Lohkojen parhaimmisto selviää pudotuspeleihin, joista joukkueilla on mahdollisuus edetä PK-seudulla järjestettävään Alueliigan lopputurnaukseen.

 

Säännöt

Alueliigassa noudatetaan SSBL:n turnausmuotoisten sarjojen kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin:

-Peliaika on 2x20 min. (viim. 3 min. tehokasta peliaikaa). Mikäli peli on tasan, pelataan runkosarjan otteluissa 5 min. jatkoaika. Jatkoaika päättyy, mikäli jompikumpi joukkueista tekee hyväksytyn maalin. Mikäli jatkoajalla ei synny maalia, ottelu päättyy tasan. Jatkoaika päättyy myös ennen täyttä aikaa, mikäli ottelulle varattu vuoroaika loppuu!

-Pudotuspeliotteluissa joukkueiden omilla vuoroilla, joissa voittaja on saatava selville, suoritetaan tasatilanteessa suoraan (ilman jatkoaikaa) RL-kilpailu.

-Lopputurnauksessa tasatilanteessa ensin 10 min. jatkoaika äkkikuolemalla. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelun voittaja RL-kilpailussa.

-RL-kilpailu suoritaan SSBL:n kilpailusääntöjen 40§ määräämällä tavalla (5 laukojaa/joukkue).

-Henkilökohtaisia pistetilastoja ei sarjajärjestäjän taholta pidetä Alueliigan otteluissa.

-Alueliigan edustusoikeuksissa on poikkeuksia sääntöihin, (kts. kohta Osallistumismaksu ja edustusoikeus)

-Otteluissa käytetään Alueliigan omaa pöytäkirjamallia.

 

-HUOM! Otteluiden keskeytyssääntö (12 maalin ero) on voimassa alueliigassa SSBL:n kilpailusääntöjen 42§ määräämällä tavalla.

 

Erotuomarit

Erotuomariasettelusta Alueliigassa vastaa SSBL ja tuomariasettelun suorittaa SSBL:n valitsema erotuomariasettelija. Erotuomareiden asettelukulut sisältyvät sarjan osallistumismaksun hintaan.

-Erotuomarit asetellaan Alueliigan otteluihin sbet-järjestelmään ja alueliigassa erotuomarimaksuissa on tästä kaudesta alkaen käytössä sama keskitetty erotuomareiden maksujärjestelmä kuin SSBL:n varsinaisessa sarjatoiminnassa.

-Alueliigasta tulee seuroille erillinen lasku erotuomarimaksuista samaan tapaan kuin SSBL:n varsinaisessa sarjatoiminnassa.

 

-Erotuomarimaksulaskuun tulee lisäksi sama n. 2,5€/ottelu/joukkue järjestelmän maksatuskulu kuin SSBL:n varsinaisessa sarjatoiminnassa.

Erotuomarit asetellaan ao. tavalla.

 

Runkosarjan ottelut:

-P18 sarjan otteluihin asetellaan kaksi erotuomaria/ottelu

-Kaikissa muissa sarjoissa asetellaan yksi erotuomari/ottelu

 

Karsinta- ja pudotuspeliottelut sekä lopputurnaus:

-P14 ja T14 junioreissa ja sitä nuoremmissa ikäluokissa asetellaan yksi erotuomari/ottelu

-Kaikissa muissa sarjoissa asetellaan kaksi erotuomaria/ottelu

-Alueliigan lopputurnauksessa kaikkiin otteluihin asetellaan kaksi erotuomaria/ottelu

 

Erotuomarimaksut:

P13-14, P11-12, T14 ja T12 -ikäluokat:

1 erotuomari 23€ / joukkue

2 erotuomaria 26€ / joukkue (vain lopputurnaus)

  

P18, P15-16 ja T16-ikäluokat:

1 erotuomari 25€ / joukkue

2 erotuomaria 40€ / joukkue

 

Ottelun järjestäminen & ottelusiirrot

Kaikki Alueliigan ottelut pelataan kotijoukkueena olevan joukkueen omalla harjoitusvuorolla. Joukkueilla tulee olla vähintään tunnin mittainen vakiovuoro salibandykaukalossa.

Vuoron tulee olla arkipäivänä ja sen alkamisajan tulee olla ma-to klo 17- 21 välillä ja pe klo 17-19 välillä.

Mikäli joukkueiden kotipaikkakuntien välinen etäisyys ylittää 30 km voi ottelu alkaa aikaisintaan klo 18.00. Sarjajärjestäjä auttaa joukkueita tarvittaessa vuorojen kanssa ja hyväksyy ottelupaikat.

Otteluissa on oltava vähintään yksi toimitsija kotijoukkueen järjestämänä.

Kotijoukkue on velvollinen heti ottelun jälkeen päivittämään tulospalvelutunnuksilla lopputuloksen liiton tulospalvelujärjestelmään.

Lisäksi ottelun pöytäkirja pelaajaluetteloineen on skannattava liittoon jan.kondo@salibandy.fi mikäli ottelussa tulee PR3 rangaistus tai ottelusta tehdään protesti.

"Ei toivotut" ottelupäivät tulee ilmoittaa perusteluineen jo ilmoittautumisvaiheessa. Kaikkia toivomuksia ei välttämättä voida toteuttaa. Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti hyväksytä kauden aikana.

SSBL:n muun kilpailutoiminnan osuessa päällekkäin Alueliigan ottelun kanssa tai mikäli ottelusiirto on joukkueesta riippumaton ja se toimii asian ilmoittamisessa viipymättä, ei siirtomaksua peritä. Muissa tapauksissa ottelun siirtomaksu on 40€.

 

Sarjan päivystys ja yhteydenotot:

SSBL vastaa Alueliigasta. Alueliigan sarjajärjestäjät ovat SSBL:n Etelä-Suomen sarjavastaava Terho Laaksonen (otteluohjelmat, ilmoittautumiset) ja sarjakoordinaattori Jan Kondo (ilmoittautumiset, tulospalvelu, kurinpito). Alueliigassa on omat päivystysaikansa, joka on ma-to klo 17-18 välisenä aikana. Sarjan asioista voi lähettää sarjajärjestäjille sähköpostia milloin vain, mutta sähköposteihin vastataan päivystysajan puitteissa. Erittäin akuuteissa asioissa voi olla yhteydessä myös muina aikoina. Akuutteja asioita ovat esim. protesti, ottelunsiirto joukkueista riippumattomasta syystä kuten akuutti saliongelma. Näissä tapauksissa kannattaa laittaa ensin tekstiviesti.

 

Alueliigan omat nettisivut löytyvät ao. linkin kautta:

http://alueliiga.fi/

 

Terveisin alueliigan sarjavastaavat,

Terho Laaksonen                                                  Jan Kondo

terho.laaksonen@salibandy.fi                          jan.kondo@salibandy.fi

0400-529011                                                          0400-529009